Shopware

$0.00

Shopware is een e-commerceplatform uit Duitsland dat al sinds het jaar 2000 actief is en meestal een goede keuze voor middelgrote merkfabrikanten die van plan zijn om hun e-commerce inspanningen in de toekomst significant uit te breiden. Meer dan 50.000 gevestigde ondernemingen maken vandaag de dag gebruik van Shopware, waaronder een groot aantal fabrikanten variërend…

Category:

Description

Shopware is een e-commerceplatform uit Duitsland dat al sinds het jaar 2000 actief is en meestal een goede keuze voor middelgrote merkfabrikanten die van plan zijn om hun e-commerce inspanningen in de toekomst significant uit te breiden. Meer dan 50.000 gevestigde ondernemingen maken vandaag de dag gebruik van Shopware, waaronder een groot aantal fabrikanten variërend van L’Oreal tot Haribo. Shopware is mede daarom een toekomstvaste keuze en uniek in zijn gebruiksgemak, gebruikservaring, geavanceerde marketingfuncties, schaalbaarheid, technologische prestatie en betrouwbaarheid. Jaarlijks maakt onderzoeksbureau Gartner een overzicht van de belangrijkste digital commerce platformen. Ook daarin scoort Shopware goed.

De geavanceerde Rule builder neemt een centrale positie in Shopware. Hiermee kunt u regels maken om bijvoorbeeld verzendmethoden of belastingtarieven toe te wijzen, afhankelijk van de locatie van de klant. Via de rule builder kan u ook geavanceerde promoties of gedifferencieerde prijzen aansturen.

Shopware is bevat standaard een grote reeks geavanceerde functies en veel processen zijn te automatiseren. Via de Flow builder kan u taken automatiseren via eenvoudige if this than that regels. Zo kan u bijvoorbeeld klanten een tag geven nadat deze een specifiek product hebben aangekocht, om vervolgens op basis van die tag verder te personaliseren.

Zoals de meeste e-commerceplatforms, kent ook Shopware een uitgebreide app store waar gebruikers plug-inextensies/thema’s kunnen aankopen die meer functies en mogelijkheden aan het platform toevoegen. De community van Shopware is groot en zeer actief, waardoor het platform een ruim aanbod aan extra opties via plugins biedt. De kwaliteit van de plugins is relatief hoog ten opzichte van andere e-commerceplatformen.

Alle via Shopware automatisch verstuurde e-mails, zoals orderbevestigingen, zijn aan te passen. Op basis van ingestelde regels bepaalt u welk sjabloon er wanneer gebruikt wordt.

SAMENGEVAT

Shopware is een e-commerceplatform uit Duitsland dat al sinds het jaar 2000 actief is en meestal een goede keuze voor middelgrote merkfabrikanten die van plan zijn om hun e-commerce inspanningen in de toekomst significant uit te breiden. Meer dan 50.000 gevestigde ondernemingen maken vandaag de dag gebruik van Shopware, waaronder een groot aantal fabrikanten variërend…

Ontdek in anderhalve minuut de ins en outs van het Shopware platform

Shopware biedt een uitgebreide basis waarin u uw catalogus, klanten en bestellingen beheert. Door middel van zogenaamde klantgroepen kan u (automatisch) klantsegmenten aanmaken en per segment differentieren in bijvoorbeeld aanbod, prijsstelling of communicatie. Door middel van dynamische productgroepen kan u producten automatisch bundelen in een overzicht op basis van gemeenschappelijke producteigenschappen. Belangrijke functies die Shopware onderscheiden van de concurrentie vindt u hieronder.

Content + commerce

Met de Shopping Experiences van Shopware maakt u middels een drag and drop interface eenvoudig landingspagina’s voor ieder type apparaat. De Shopware builder brengt opgemaakte teksten, afbeeldingen en video’s samen met uw productaanbod. Zo creeert u de meest indrukwekkende etalages of een komt een merkverhaal tot leven.

Multi-alles e-commerce

Met Shopware bent u in staat om op eenvoudige wijze verschillende shops vanuit 1 interface te beheren (multishop). U kan een product eenvoudig op meerdere sites te koop aanbieden en deze sites verschillende ontwerpen toekennen. Met Shopware kan u uzelf via talloze configuraties toespitsen op specifieke landen of regio’s, verschillende munteenheden en lokale BTW-verplichtingen.

Meer dan 2000 plugins

Shopware is gebaseerd op state of the art technologie. De software is volledig aanpasbaar en wordt ondersteund door een zeer grote community van ontwikkelaars en andere e-commerce professionals. Er zijn meer dan 2.000 gecertficeerde plugins beschikbaar voor Shopware, waarmee u veilig een eenvoudig de (gratis) standaardfuncties kan uitbreiden.

Shopware 6 Community Edition

Shopware kent verschillende edities die verschillen in prijs, functionaliteit en ondersteuning. De Community Edition is het open source fundament waarop alle Shopware-abonnementen zich baseren. Als u wilt opschalen en sneller wilt groeien met een geavanceerde functieset en deskundige ondersteuning aan uw zijde, dan biedt Shopware meer geavanceerde abonnementen. Deze zijn lokaal geinstalleerd of mogelijk via SaaS-gebaseerd abonnementsmodel.

Shopware 6 Rise

De Shopware 6 Rise licentie is de instapversie. Uiteraard biedt Shopware 6 Rise alle functies die u van de Community Edition kent. Shopware 6 Rise is echter geavanceerder op het gebied van automatisering en de zogenaamde Shopping Experiences. Ook kent deze editie beperkte support van Shopware zelf, waardoor u een nog grotere zekerheid op continuiteit geniet.

Shopware 6 Evolve

Shopware 6 Evolve biedt gebruikers meer mogelijkheden op het gebied van storytelling en nog meer automatiseringsfuncties met behulp van de Shopware Flow Builder. Wanneer Shopware deel uitmaakt van een uitgebreidere digitale infrastructuur, dan is Shopware 6 Evolve een goede keuze. Ook biedt Shopware 6 Evolve veelgevraagde B2B-functionaliteit.

Shopware 6 Beyond

Shopware 6 Beyond is de meest uitgebreide uitvoering van Shopware 6, waarbij u uitgebreide support van Shopware mag verwachten. Wanneer uw e-commerce omzet hoger is dan 350.000 euro per jaar, dan adviseren wij u deze versie zeker te overwegen. Functioneel biedt Shopware 6 Beyond u nog meer functionaliteit op het gebied van B2B-e-commerce.

Om te bepalen of een campagne goed werkt dient u deze te benchmarken met andere campagnes. Voor sommige industrieen bestaan er benchmarks (per medium) of publieke case studies waarin helder over de behaalde resultaten wordt geschreven. Wanneer deze informatie sterke gelijkenissen vertoont met de situatie waarin uw onderneming zich bevindt, dan kan u dit als benchmark hanteren.

Meestal bestaan er echter geen betrouwbare benchmarks voor uw specifieke situatie. Bouw dan aan een structuur met continue A/B-tests, waardoor u weet welke advertenties wel/niet goed presteren. Probeer altijd meerdere advertenties uit.

Tot slot: geef uw campagnes ook zeker de kans om goed te kunnen presteren. De meeste platformen hanteren een zelflerend algoritme, waardoor u ten minste 4 uur na de aanmaak van een campagne uit de buurt dient te blijven.

Het is heel eenvoudig om via de grote marketingplatformen van Google en Facebook zelf uw campagnes op te zetten en in te plannen. Anderzijds, kan een specialist ervoor zorgen dat uw marketinginspanning beter rendeert. Maar wat kost een online marketingbureau? En hoe hoog moet uw mediabudget zijn om de inzet van een mediaspecialist te doen renderen?

Het is belangrijk om de kosten van uw campagne op te delen in de initiele opzet, het beheer en de media investering.

Voor de initiele opzet en het beheer van de campagne kan u een (externe) mediaspecialist inzetten ten behoeve van uw campagne. Er zijn grote verschillende in kwaliteit en de daarbij behorende uurtarieven van mediabureaus. Sommige freelancers hanteren een tarief van 65 euro per uur, terwijl grotere bureaus tot 135 euro per uur kunnen aanrekenen voor het beheer van uw campagne. Ook zijn er enkele bureaus die werken op basis van de behaalde prestaties. Reken voor de opzet van uw campagne ten minste 1 uur per medium. De tijdsinvestering voor het beheer hangt af van de mate waarin u uw campagne wenst te blijven optimaliseren. Reken ten minste 2 uur per maand voor het beheer van uw volledige campagne.

De kosten van uw mediainzet hangt af van de markt waarin u actief bent. Voor de meeste internetmedia geldt kort door de bocht dat u telkens mee doet aan een super snelle veiling. De advertentie met het hoogste bod en de beste relevantie wordt vervolgens aan uw doelgroep getoond. Wanneer u verschillende media inzet, dient u er tevens van bewust te zijn dat ieder medium andere definities, prijzen en randvoorwaarden hanteert. Neem bijvoorbeeld de kosten van een impressie. Een impressie (uw banner die getoond is) kan bij het ene medium betekenen dat de uiting ten minste 50% in beeld moest zijn, versus 75% in een concurrerend medium.

Wanneer u heeft besloten om (opnieuw) online te adverteren, dan is het bepalen van een campagnebudget een belangrijk aspect tijdens de voorbereiding. Om tot het juiste budget te komen, primeert de vraag welke doelstelling u heeft. Is de campagne gericht op naamsbekendheid, marktaandeel, bereik of verkoopconversie? Voor campagnes gericht op verkoopconversie (leads, omzet, aantal nieuwe klanten, ..) is het het makkelijkst om een budget te bepalen. Hiervoor moet u uzelf vragen wat een klant gemiddeld uitgeeft aan uw producten of diensten, hoe vaak hij of zij bij u aankoopt en hoe lang hij of zij bij u klant blijft. Vervolgens kan u bepalen hoeveel procent u daarvan als marketingbudget kan uitgeven, hoeveel een nieuwe klant u mag kosten (de klantacquisitiekost). Zo voorkomt u dat de kosten van de campagne uiteindelijk hoger liggen dan de opbrengsten. Uiteindelijk moet u uw marketnginvestering tot concrete omzet herleiden, maar meestal begint het in de vorm van een impressie, klik of conversie.

Het berekenen van het rendement van uw marketingcampagne – en daarmee uw budget – is een lastige klus. Meestal zet u een combinatie van verschillende media in en is het effect van een individuele campagne of uiting moeilijk te herleiden tot uw verkoop. Zeker wanneer u adverteert via een combinatie van on- en offline media. Wilt u uw mediabeheer professionaliseren, dan investeert u daarom in de ontwikkeling van een media attributiemodel gericht op uw specifieke situatie.

Het effect van een campagne op naamsbekendheid – en het daarbij behorende budget – kan u eigenlijk alleen meten door vooraf aan de campagne een degelijke nulmeting uit te voeren ten aanzien van uw naamsbekendheid, om daarna de verbeterde naamsbekendheid te onderzoeken.

Cost Per Click (CPC) is een biedmodel voor betaalde advertenties. Bieden op basis van CPC betekent dat u betaalt voor elke klik op uw advertenties. Bijna alle advertentieplatforms gebruiken bieden op basis van kosten per klik. De kost van een klik hangt af van de branche waarin u opereert, de hoeveelheid concurrenten die ook bieden voor advertentieruimte en de advertentiepositie die u beoogt.

Cost per mille (CPM) staat voor de prijs per 1.000 ad impressions of views. Het gaat hier dus om de prijs die u betaalt om uw advertentie 1.000 keer te tonen aan uw doelgroep. Bij CPM wordt onderscheid gemaakt tussen de bruto CPM waarbij ook meerdere views door dezelfde personen meegerekend worden en de netto CPM die staat voor het aantal views door 1.000 afzonderlijke personen. Anders dan advertenties in de gedrukte media, op tv of radio kunnen de views van online advertenties concreet gemeten worden, dus niet afgeleid van het geschatte bereik van het medium (zoals bij tv/radio/gedrukte media). Dat maakt het makkelijker om het effectieve bereik van de advertenties bij de doelgroep af te bakenen. Naast de feitelijke impressie is ook de context van die impressie uiterst belangrijk. Tot slot zijn er natuurlijk zichtbaardere en minder zichtbare plaatsen.

Het gaat dus om de prijs die de adverteerder wil betalen om zijn advertentie 1.000 keer te tonen aan potentiële klanten.

Een frequency cap stelt hoe vaak een uniek persoon binnen de doelgroep waarop u adverteert een bepaalde reclamecampagne of specifieke reclameuiting (zoals een banner of een pop-up) te zien mag krijgen. Afhankelijk van uw type klant, de concurrentie en uw ambities kan u deze cap per medium of tijdspanne inplannen. Bijvoorbeeld maximaal 3 banners per week en 1 pop-up gedurende de campagne. Veel campagnes hebben een klik (naar uw online aanbod) nodig om te renderen. Als een uiting al erg vaak is getoond, zonder dat uw doelgroep daarop heeft gereageerd, kan de kans dat er geklikt wordt afnemen. Of erger nog: kan uw doelgroep geirriteerd geraken door uw uitingen.

Wanneer u adverteert via Google, Facebook of ieder ander (offline) medium, wenst u uiteraard te weten wat dat u opbrengt. Meestal meten ondernemers dan rechtlijning de conversie van klik naar aankoop. De meeste klanten converteren echter niet op 1 enkele media uiting. Zij zien bijvoorbeeld uw product op social media, bekijken uw website eens en vinden u enkele dagen later terug in Google. Eerlijker zou in dit scenario zijn om een deel van de omzet toe te wijzen aan uw social media en een ander deel aan Google. Met media- of conversie attributie meet u de toegevoegde waarde van verschillende kanalen en campagnes ten opzichte van uw omzet. Ook wanneer deze niet rechtlijnig van klik naar aankoop een rol hebben gespeeld.

Additional information

Native integrations

Pickware

Type of system

Hybrid open/closed source, Self-hosted, Software as a Service

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Shopware”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…