Enterprise Resource Planning (ERP)

De meeste producenten zijn procesgedreven en hebben hun processen grotendeels geautomatiseerd met behulp van ERP, wat staat voor Enterprise Resource Planning. Een goed geïmplementeerd ERP-systeem kan u helpen efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen.

Terwijl een ERP-systeem eigenlijk alleen maar voordelen zou moeten kennen, is ERP voor veel ondernemingen ook uitgegroeid tot een vies woord. ERP-implementaties hebben de slechte reputatie (te) lang te duren of de onderneming stug te maken. Bedrijfseigen processen zijn verder soms moeilijk in het systeem te passen, en dus kostbaar. Vaak faalt de implementatie van een ERP-systeem doordat het management keuzes maakt en de medewerkers met deze keuzes geconfronteerd worden.

Het ERP-systeem staat ten dienste van de operationele processen – en niet andersom. Het succes van uw ERP-project is volledig afhankelijk van het (correcte) gebruik door uw medewerkers ten dienste van uw klanten.

SAMENGEVAT

De meeste producenten zijn procesgedreven en hebben hun processen grotendeels geautomatiseerd met behulp van ERP, wat staat voor Enterprise Resource Planning. Een goed geïmplementeerd ERP-systeem kan u helpen efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. Terwijl een ERP-systeem eigenlijk alleen maar voordelen zou moeten kennen, is ERP voor veel ondernemingen ook uitgegroeid tot een…

Het standaard ERP-systeem omvat de meest belangrijke processen op het gebied van uw boekhouding, inkoop, logistiek, magazijnbeheer, planning, productie en verkoop. Ieder project vangt aan met het definiëren van uw meest belangrijke doelstellingen per domein (ook wel Key Performance Indicatoren, ofwel KPIs) en het uitschrijven van de meest belangrijke bedrijfsprocessen.

Odoo

Enterprise Resource Planning (ERP)

Odoo is een open-sourceplatform voor bedrijfsbeheer dat werkt volgens een alles-in-één principe. In de afgelopen jaren is Odoo meermaals gerangschikt in de top 10 van beste ERP’s op de markt voor een breed scala aan bedrijven, van verschillende grootte.

Lees verder →

Exact

Enterprise Resource Planning (ERP)

Exact is uitgegroeid tot 1 van de meest gekende ERP-systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Exact combineert o.m. financiële, logistieke en administratieve bedrijfsprocessen in 1 systeem. Exact Online is de cloudvariant van Exact.

Lees verder →

Pickware

Enterprise Resource Planning (ERP)

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Samen met Shopware, biedt Pickware u een totaaloplossing om alle processen in uw onderneming digitaal te laten verlopen.

Lees verder →

Wanneer uw ERP-systeem als hart van de onderneming functioneert, betekent dat in de praktijk voor grotere ondernemingen dat deze ook met andere technologie moet kunnen ‘praten’. Bijvoorbeeld met uw CRM of WMS. Wanneer u kiest voor standaardtechnologie, dan is de koppeling met andere standaardtechnologie meestal geen probleem of zelfs al voorzien. TransMission, een koppeling tussen Shopware en verschillende ERP-systemen waaronder Exact, is daar een goed voorbeeld van. Voor grote ondernemingen loont het soms ook te bestuderen of specifieke software, bijvoorbeeld voor planning en optimalisatie, een meerwaarde voor de organisatie kunnen betekenen.

Snel van start met een vooraf gedefinieerd ERP-systeem

Wanneer uw bedrijfsprocessen nog niet op punt staan of u deze juist wilt stroomlijnen, dan kan u er ook voor kiezen om te vertrouwen op de ervaring van EMAKERS. EMAKERS beschikt over vooraf gedefinieerd ERP-systemen op basis van standaardtechnologie voor specieke sectoren. In ieder vooraf gedefinieerd systeem zijn verder nuances gemaakt op basis van het type bedrijfsstrategie: Operation Efficiency, Customer Intimacy of Product Leadership. U kan de nodige rollen in het systeem aan laten maken en direct van start gaan. Uiteraard kunnen er naast de standaardwaarden altijd alsnog bedrijf specifieke instellingen worden toegepast.