Pickware

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Er is dus geen apart systeem nodig met gescheiden gegevensopslag, een eigen gebruikersinterface en foutgevoelige synchronisatieprocessen. Pickware biedt inmiddels een volledige suite van aanvullende apps die uw operationele proces digitaliseren: een warehouse management systeem (WMS), een kassasysteem (POS), enzovoort. Met…

Category:

Description

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Er is dus geen apart systeem nodig met gescheiden gegevensopslag, een eigen gebruikersinterface en foutgevoelige synchronisatieprocessen. Pickware biedt inmiddels een volledige suite van aanvullende apps die uw operationele proces digitaliseren: een warehouse management systeem (WMS), een kassasysteem (POS), enzovoort.

Met Pickware ERP zijn alle centrale ERP-functies met betrekking tot magazijn, voorraadplanning en inkoop direct beschikbaar in uw Shopware-omgeving.

Met Pickware WMS automatiseert en vereenvoudigt u uw processen in het magazijn met nehulp van mobiele barcodescanners. Met Oickware WMS is er in principe geen enkele klik in Shopware meer nodig om een ​​bestelling te verwerken.

Met Pickware POS verkoopt u uw producten in de winkel direct uit Shopware. Shopware wordt zo uitgebreid met een volwaardig kassasysteem die u eenvoudig met extra filialen kan uitbreiden en ook kan gebruiken op tijdelijke locaties (zoals pop-ups of beurzen). Door de directe verbinding tussen Pickware POS en Shopware legt u alle verkopen en uitgaande goederen centraal in één systeem vast en zijn alle gegevens en functies die in Shopware worden bijgehouden beschikbaar op uw kassa.

Pickware WMS en Pickware POS maken beide gebruik van specifieke hardware (de scanners, de kassa, ..). Het systeem is open van karakter, waardoor u in feite allerlei hardware kan toevoegen. Pickware biedt zelf echter ook een breed scala aan op Pickware geteste apparaten tegen een voordelige prijs.

SAMENGEVAT

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Er is dus geen apart systeem nodig met gescheiden gegevensopslag, een eigen gebruikersinterface en foutgevoelige synchronisatieprocessen. Pickware biedt inmiddels een volledige suite van aanvullende apps die uw operationele proces digitaliseren: een warehouse management systeem (WMS), een kassasysteem (POS), enzovoort. Met…

Alles wat je moet weten over Odoo

Handleidingen

Volgt.

De meeste webshops maken gebruik van een e-commerce platform en content management systeem (CMS) – de ene keer wel, de andere keer niet geïntegreerd of gekoppeld aan elkaar. Beide systemen zijn ook sterk uitgebreid in functionaliteit, waardoor veel e-commerce platformen ook als CMS te gebruiken zijn – en vice versa.

Een e-commerce platform gooit u uiteraard niet zomaar overboord. U bent er immers mee bekend en heeft er fors in geïnvesteerd. Ondernemingen dienen de keuze voor een nieuw platform echter te overwegen wanneer:

  • het platform structureel niet meer up-to-date is op het gebied van technische vernieuwing. Ten minste moet het systeem vandaag goed kunnen werken voor mobiel gebruik. Omdat veel technische vernieuwingen buiten het systeem plaats zullen vinden is het ook belangrijk dat er voldoende (eenvoudige en stabiele) mogelijkheden zijn om uw platform te koppelen met andere systemen, bijvoorbeeld middels een standaard plug-in of API;
  • het platform niet meer eenvoudig is aan te passen aan de wensen van de bezoekers. Kleine veranderingen in het ontwerp voor een betere gebruikservaring (UX) moeten uiteraard eenvoudig door te voeren zijn. Lange laadtijden van het digitale aanbod zullen de bezoekers irriteren.

Wanneer er niet regelmatig updates van de technologie worden uitgebracht, dan is dat eigenlijk al een stevig signaal dat het systeem mogelijk verouderd raakt. Ook loopt u dan waarschijnlijk een groter beveiligingsrisico of een kans dat uw systeem niet meer kan voldoen aan de juridisch gestelde eisen.

Er zijn ook organisatorische factoren die geen directe relatie hebben met het e-commerce platform, maar waardoor u toch dient te overwegen of een ander platform uw onderneming niet beter kan ondersteunen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • uw onderneming fuseert met een andere onderneming, waardoor u waarschijnlijk efficiënter zal kunnen gaan werken als u via een enkel systeem werkt;
  • binnen de strategie van uw onderneming kiest u voor centralisering van bepaalde IT- en/of marketingfuncties – of juist voor decentralisatie;
  • uw onderneming heeft nood aan verdere integratie binnen de leveringsketen (ook wel supply chain integration genoemd), waardoor er grotere eisen zijn om uw e-commerce platform te kunnen integreren met andere systemen;
  • uw onderneming kiest voor een expliciete omnichannelstrategie, waarbij het van essentieel belang is dat u een holistisch beeld heeft van uw klant, via diverse kanalen. Ook zo onstaan er grotere eisen om uw e-commerce platform te kunnen integreren met andere systemen.

Een blockchain is een alsmaar groeiende lijst met records, ook wel blokken genoemd, die aan elkaar gekoppeld zijn en zijn beveiligd zijn met behulp van cryptografie. Elk blok bevat typisch een cryptografische hash van het vorige blok, een tijdstempel en transactiegegevens. Eenmaal opgenomen, dan kunnen de gegevens in een blok niet meer worden gewijzigd zonder alle volgende blokken ook te wijzigen. Blockchaintechnologie, vooral bekend en berucht omwille van Bitcoin en andere cryptocurrencies, is een van de belangrijkste technologieën van het decennium. Talrijke partijen experimenteren met blockchaintechnologie, voor verschillende toepassingen.

De metaverse is een op VR gebaseerde wereld die onafhankelijk is van onze fysieke wereld, waar mensen kunnen socializen en deelnemen aan een schijnbaar onbeperkte verscheidenheid aan virtuele ervaringen, allemaal ondersteund door een eigen digitale economie. De metaverse wordt al veel gebruikt in VR-gaming, maar ook de toepassingen naast gaming zijn verbluffend. Muzikanten experimenteren bijvoorbeeld met het hosten van concerten in de metaverse en Manchester City bouwt een virtueel stadion zodat fans wedstrijden kunnen kijken.


Met headless technologie wordt bedoeld dat de frontend (hetgeen dat de gebruiker ziet) losgekoppeld is van de backend. Dit zorgt voor een flexibel platform dat veel vrijheid toelaat over hoe (bijvoorbeeld) producten kunnen worden getoond op de website, instore schermen of via voice chat.

Een Progressive Web App (PWA) is een website die eruitziet en zich gedraagt alsof het een mobiele app is. PWA’s zijn gebouwd om te profiteren van native app functies van mobiele apparaten, zonder dat de eindgebruiker een app hoeft te downloaden. Met een PWA is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers push-notificaties te sturen of beperkte content ook offline te bekijken.

Shopware heeft een partnership met Vue Storefront, een van de PWA-marktleiders.

Een functionele specificatie geeft het gewenste gedrag van een systeem weer. Niet-functionele vereisten zijn bijvoorbeeld kwaliteitseisen of de prestatie waaraan een systeem moet voldoen.

Web3 is de naam gegeven aan een nieuw soort internet dat eigendom is van de bouwers en gebruikers, georkestreerd met (blockchain) tokens. Sommigen stellen dat web3 het internet zoals we dat kennen zal transformeren, traditionele poortwachters zal opheffen en een nieuwe digitale economie zonder tussenpersonen zal inluiden. Critici stellen echter dat web3 niet meer is dan een rebranding voor blockchain / crypto, met als doel een deel van de culturele en politieke bagage van de industrie af te werpen en mensen ervan te overtuigen dat blockchain de volgende fase van computergebruik zal zijn.

Er bestaat niet zoiets als ‘de beste technologie’. Er bestaat wel de beste technologie die bij uw bedrijfssituatie past.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pickware”

Your email address will not be published. Required fields are marked *