Description
Google Data Studio (GDS) is een business intelligence product van Google waarmee u allerlei data vanuit verschillende bronnen kan combineren en visualiseren in grafieken voor een verbeterde besluitvorming.
De basis van Google Data Studio is data. Deze data kan u via een CSV-bestand importeren uit vrijwel iedere denkbare gegevensbron of rechtstreeks koppelen met behulp van een connector. Google maakt hierin onderscheid tussen verschillende typen connectoren, of koppelingen.
Wanneer u een bron heeft toegevoegd kan u hierop een tabel of grafiek bouwen. U kan data uit verschillende bronnen ook op basis van een gemeenschappelijke sleutel (‘key’) combineren (‘blenden’) om eventuele relaties inzichtelijk te maken.
SAMENGEVAT
Google Data Studio (GDS) is een business intelligence product van Google waarmee u allerlei data vanuit verschillende bronnen kan combineren en visualiseren in grafieken voor een verbeterde besluitvorming. De basis van Google Data Studio is data. Deze data kan u via een CSV-bestand importeren uit vrijwel iedere denkbare gegevensbron of rechtstreeks koppelen met behulp van…
Google Datastudio connecteert zonder veel moeite met andere Google producten, zoals Analytics, Ads, Spreadsheets, BigQuery, Campaign Manager, Surveys en Search Console. Ook de gegevens uit social media zijn eenvoudig in te laden met behulp van zogenaamde ‘partner connectors’. Tot slot kan eenieder die dat wenst een eigen, op maat, koppeling bouwen.
De rapporten in Google Datastudio zijn eenvoudig te delen met anderen. U kan mensen met verschillende rechten toegang geven tot Google Datastudio of het dashboard op internet publiceren. Gebruikers kunnen op hun beurt de gepubliceerde tabellen en grafieken aanpassen met behulp van filters.
Databronnen
Met Google Datastudio combineert u verschillende databronnen. Voor sommige koppelingen zijn betaalde diensten nodig.
Combineren
In Google Datastudio kan u eenvoudig databronnen met elkaar kunnen combineren, ofwel blenden.
Rapporteren
Met behulp van downloadbare tabellen en geavanceerde visualisaties rapporteert u via Google Datastudio aan verschillende doelgroepen binnen uw onderneming.
Handleidingen
Handleiding volgt.
Met front-end wordt bij webtoepassingen de voorkant, ofwel het gebruikersinterface bedoeld. De betekenis van back-end is minder in steen gebeiteld. Vaak wordt hiermee de admin interface bedoeld van een website of webshop. Maar dit is in feite onjuist. Die interface is gewoon een front-end voor de beheerder. Meestal wordt back-end hier gebruikt in de context van back-end development. Een back-end developer ontwikkelt de functionaliteit, achterliggende logica, integratie en connectie met databases. Een front-end developer ontwikkelt dan weer de werking van het gebruikersinterface. Een ontwikkelaar die beide ontwikkelt heet een full-stack developer.
De belangrijkste technologieën die gebruikt worden voor front-end development zijn HTML (dit bepaalt de structuur van de website), CSS (dit bepaalt hoe de HTML eruit komt te zien, de styling) en Javascript (dit bepaalt de functionaliteit op basis van de interactie met de gebruiker).
De drie meest gebruikte JavaScript frameworks zijn Angular, Vue en React.
Reviews
There are no reviews yet.