Pimcore

Pimcore is een open source platform dat helpt om bedrijfsgegevens te verzamelen, verrijken en verspreiden met als doel om klanten een consistent en up-to-date ervaringen aan te bieden. In een naadloos geïntegreerd platform biedt Pimcore een oplossing voor PIM, MDM, DAM, CDP en DXP. Pimcore elimineert datasilo’s. Pimcore blinkt dankzij zijn API-gestuurde aanpak uit in…

Category:

Description

Pimcore is een open source platform dat helpt om bedrijfsgegevens te verzamelen, verrijken en verspreiden met als doel om klanten een consistent en up-to-date ervaringen aan te bieden. In een naadloos geïntegreerd platform biedt Pimcore een oplossing voor PIM, MDM, DAM, CDP en DXP. Pimcore elimineert datasilo’s. Pimcore blinkt dankzij zijn API-gestuurde aanpak uit in flexibiliteit.

Pimcore is een open source systeem en daarmee in de basis gratis. Uitgebreidere functies zijn wel betalend. Omdat de basisversie reeds een zeer uitgebreid PIM-systeem betreft waarvoor u geen licentiekosten betaalt, is Pimcore een veel gekozen platform.

Pimcore biedt een geintegreerde suite voor Data en Experience Management. De motor achter Pimcore is het efficiente beheer van data. Met Pimcore kan u via uitgebreide en geavanceerde configuraties zelf bepalen hoe uw data gestructureerd moet zijn en hoe deze is te verrijken. Deze gegevens zijn vervolgens eenvoudig uit te wisselen met derde systemen.

Een belangrijk aspect van dergelijke systemen is de schaalbaarheid van het platform. Wanneer data groeit, dan is het belangrijk dat uw PIM-systeem mee kan groeien en het verwerken van grote hoeveelheden data aankan. Pimcore scoort uitermate goed in schaalbaarheid.

SAMENGEVAT

Pimcore is een open source platform dat helpt om bedrijfsgegevens te verzamelen, verrijken en verspreiden met als doel om klanten een consistent en up-to-date ervaringen aan te bieden. In een naadloos geïntegreerd platform biedt Pimcore een oplossing voor PIM, MDM, DAM, CDP en DXP. Pimcore elimineert datasilo’s. Pimcore blinkt dankzij zijn API-gestuurde aanpak uit in…

Pimcore demovideo

In de basis is Pimcore een Product Information Management (PIM) systeem. Een PIM systeem helpt bedrijven om op een geavanceerde wijze productinformatie te beheren. Met behulp van een PIM-systeem biedt u up-to-date, consistente en gepersonaliseerde ervaringen aan gebruikers.

Verzamelen

Zet Pimcore in als centrale productendatabase voor uw onderneming. Pimcore fungeert dan als een repository voor uw masterdata. Met Pimcore vermijd u inconsistentie in de data. Bespaar tijd door het verzamelen van data te structureren in workflows.

Verrijken

Verrijk de data met media assets en andere commerciele data die de productbeleving van uw eindklanten verbeterd. Verrijk met technische fiches, commerciele uitingen, producteigenschappen, handleidingen, enzovoort.

Verspreiden

Exporteer de productgegevens naar verschillende kanalen voor een consistente omnichannel productervaring. Koppel Pimcore bijvoorbeeld aan uw e-commercesysteem om deze up-to-date te houden met de laatste productinformatie.

Pimcore kent 6 modules, waarvan 4 op het gebied van Data Management en 2 op het gebied van Experience Management.

Product Information Management (PIM)

De basis van Pimcore is de PIM module. Een PIM-systeem stelt u in staat om een consistent productverhaal te vertellen over al uw kanalen. Bovendien vereenvoudigt het PIM-systeem beheer van productgegevens over meerdere productcatalogi.

Master Data Management (MDM)

Met behulp van de Pimcore Master Data Management module centraliseert u al uw data. Hier specificeert u de hiërarchie, structuur, versies, validatie, attributen, omschrijvingen, vertalingen, documentatie en gerelateerde metadata.

Digital Asset Management (DAM)

Met de DAM module van Pimcore centraliseert u alle mediabestanden van de onderneming, zoals afbeeldingen, illustraties, video en documenten. De DAM ondersteunt daarnaast de benodigde workflows voor publishing.

Customer Data Platform (CDP)

Met behulp van het Customer Data Platform beheert u klantgegevens op een centrale plek, analyseer hun gedrag, segmenteer klanten en initieer gepersonaliseerde en geautomatiseerde marketing.

Digital Experience Platform (DXP/CMS)

Met het Content Management Systeem van Pimcore publiceert u gepersonaliseerde content over meerdere kanalen. Het DXP is ook headless in te zetten op basis vam de GraphQL-API.

Digital Commerce Platform

Met Pimcore kan u ook webshops bouwen, die vooral performant zijn in B2B-situaties. Denk dan onder meer aan order flows, speciale prijzen, klantenportalen en uitgebreide productconfiguraties.

Handleidingen

Volgt.

Veelgestelde vragen Pimcore

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pimcore”

Your email address will not be published. Required fields are marked *